DICK FRANCIS

Koko nimi: Richard Stanley Francis

Syntynyt: Etelä-Walesissa 1920

Dick Francis jätti koulun kesken 15-vuotiaana, siirtyi työskentelemään hevosten parissa ja ryhtyi myöhemmin jockeyksi. Menestyksekäs ura kesti vuoteen 1957, jolloin hän joutui loukkaantumisten vuoksi lopettamaan. Francis ratsasti mm. kuningatar Elizabethin hevosia.

Sodan aikana Dick Francis toimi lentäjänä kuninkaallisissa ilmavoimissa.

Jockeyuran loppumisen jälkeen Francisiä pyydettiin kirjoittamaan omaelämäkerta (The Sport of Queens). Hän kirjoitti myös laukkakilpailu-uutisia London Sunday Express -lehteen. Ensimmäinen dekkari, Dead Cert, julkaistiin 1962. Sen jälkeen on ilmestynyt kirja vuodessa vuoteen 2000 asti. Joudumme ehkä hyväksymään sen, että uusia kirjoja ei enää tule – etenkin kun Francisin vaimo Mary, joka oli mukana myös kirjojen taustatutkimuksessa, kuoli äskettäin.

Francisin kirjat sijoittuvat yleensä Englannin laukkaurheilumaailmaan tai ainakin sivuavat sitä jollakin tavoin. Päähenkilö on usein jockey, yleensä varakas. Loukkaantumiset ovat yleisiä – usein päähenkilö on suurimman osan ajasta enemmän tai vähemmän mustelmilla. Vaikka Francisin sankarit ovat älykkäitä, lörpöttelijöitä he eivät ole, ja usein parisuhde on kaatunut siihen, että herra sankari ei ole katsonut tarpeelliseksi selitellä tunteitaan.

- Esittelytekstin kokosi Annamari -

  Luettelo Dick Francisin dekkareista

 

Takaisin Etusivulle   Esittelyt-valikkoon

© Austen All-In-One 2006